Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
         

Transurfing

Talasi

izbor, transurfing, Vadim Zeland, Biljana Јanković, Transurfing Balkan, Biljanini Talasi

Čovek dobija ono što bira – Transurfing I

izboriBez sumnje vi, kao svi i ostali Ijudi, želite živeti udobno, u obilju, bez bolesti i šokova. Međutim, život se odvija po svom i vitla vama kao sa papirnatim čamcem u uzburkanom moru. U potrazi za srećom, već ste iskusili nemali broj opštepoznatih metoda. Jeste li uspeli postići mnogo u okvirima tradicionalnog pogleda na svet?

Mnogo je knjiga koje proučavaju načine kako doći do uspeha, kako se obogatiti i postati srećan. Perspektiva je privlačna – pa ko je ne bi poželeo? Otkriješ određenu knjigu – različite zadatke, meditaciju, rad na sebi. Ubrzo postaje dosadno. Život je ionako ispit, a ponovo vam predlažu da se naprežete i nešto iziskujete iz sebe.

Uveravaju vas da ste nesavršeni i da se zato morate promeniti, inače se nemate čemu nadati. Moguće je i da niste sasvim zadovoljni sobom. Ali, u dubini duše, vama se uopšte ne da menjati sebe. I dobro je što vam se ne da. Ne verujte nikome ko govori da ste nesavršeni. Ko može znati kakvi bi vi trebali biti? Nije potrebno menjati sebe. Izlaz uopšte nije tamo gde ga tražite.

Nećemo se baviti zadacima, meditacijama i introspekcijom. Transurfing nije nova metoda samousavršavanja, već načelno drugačiji način mišljenja i delovanja kako biste postigli ono što želite. To se ne dobija, već se ostvaruje. I ne treba menjati sebe, već se treba vraćati sebi.

 

Svako postiže ono što bira. Imate pravo birati baš zato što postoji beskonačno mnogo varijanti stvarnosti. Niko vam ne brani da izaberete sudbinu sebi po volji.

Svako upravljanje sudbinom svodi se samo na jednu stvar – izbor.

Transurfing odgovara na pitanje kako se to radi.

Na ovaj ili onaj način, čovekova spoznaja oblikuje njegovu sudbinu! Svako živo biće ima svoju spoznaju kojom oblikuje ( samo ) svoj sloj sveta.

Životne okolnosti oblikuju se ne samo pomoću konkretnih postupaka već i pomoću karaktera čovekovih misli. Ako ste neprijateljski nastrojeni prema svetu, on će vam odgovarati na isti način. Ako postojano izražavate svoje nezadovoljstvo, povoda za njega biće još više. Ako u vašem odnosu prema stvarnosti preovladava negativnost, tada će i svet prema vama okretati svoju lošu stranu. I suprotno, pozitivan odnos će biti najprirodniji način da izmenite svoj život na bolje.

Čovek dobija ono što bira. Takva je stvarnost, sviđalo se to vama ili ne.

Transurfujmo zajedno na talasima novih spoznaja koje će vam omogućiti da izaberete i vodite život po svojoj meri.

Biljana Janković & Udruženje Talasi

Tekst baziran na knjizi Vadima Zelanda, Transurfing I - Prostranstvo varijanti

sudbina 11

Štampa

Pokrenite talase, prijavite se za događaj


Pokrenite talase, prijavite se za događaj
E-mail:*
Telefon za kontakt:*
Odaberite događaj*
Vaša poruka:
Copyright © 2016. Udruženje "Talasi" - "Waves" Association