Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
         

Transurfing

Talasi

iskustvo, znanje , mudrost, osuđivanje, Bruce Kasanoff, Biljana Јanković

Ako verujete svom sudu, probajte ovo...


mesec i vodotoranj

Sudeći po slici koju sam vam dala, mesec je otprilike iste veličine kao vodotoranj. Pošto su dokazi tu pred vama, pretpostavljam da se slažete sa navedenim, jel tako?
Zašto oklevate? Ne verujete svojim očima?
Možda je to zato što znate da slke mogu da lažu i da je mesec definitvno mnogo veći od vodotornja.
Odlično. U pravu ste u oba slučaja.

 

 

Šta ako bi vam postavila nekoliko opštih pitanja u vezi vodotornja? Da li možete da odgovorite na njih na osnovu ove fotografije? Pre nego što odgovorite, pogledajte  drugu fotografiju.

 

mesec i vodotoranj 2
Da, veoma je maglovita, ali kladim se da počinjete da shvatate da to uopšte nije vodotoranj.

To je postolje za ispaljivanje raketa.

Da li se osećate kao da sam vas prevarila? Nadam se da ne. Svaki dan donosimo odluke na osnovu nepotpunih činjenica i slika koje iskrivljuju stvarnost. Sportski navijači polude kada kamera pod drugim uglom pokaže da je njihova ekipa "prevarena" za rezultat. Čitavi gradovi eksplodiraju kada se pojavi jedna slika koja prikazuje nečuven zločin.

Besno reagujemo zbog tona kojim nam se obraćaju. "Kako se usuđuješ da razgovaraš sa mnom na taj način?" možete reći, a da je druga osoba, sasvim realno, mislila da je komunicirala sa vama mirno i racionalno. Ali ton koji ste vi "čuli" je pod uticajem vaše (nepravilne) percepcije da vas ta druga osoba potkopava.


Što sam stariji, sve manje znam

Kada sam bila u kasnim dvadesetim, jedan SVP ( Senior Vice President) u mojoj kompaniji mi je rekao: "Što sam stariji, sve manje znam”. Ne zato što je on postajao sve usporeniji ili senilniji. Naprotiv, on je postao mudriji. Ta kompanija testirala je svaku novu marketinšku inicijativu i nakon tri decenije ispitivanja, SVP je shvatio da su njegovi instinkti “iz stomaka” često bili pogrešni.

Gledajući na to iz današnje perspektive, shvatio sam da je pokušavao da kaže mladim momcima da budu sporiji u formiranju mišljenja. Inteligencija nije bila dovoljna da se utvrdi istina; bile su nam potrebne konkretne činjenice i dokazi.

Ali bez obzira na to koliko činjenica prikupite, neke od vaših odluka i percepcija neće biti u redu. Da li to znači da bi trebalo da budete paralizovani u neodlučnosti?
Ne.
Samo priznajte da nećete uvek biti u pravu. Budite otvoreni, čak i nakon što donesete odluku. Ako neko dokaže da ste doneli pogrešnu odluku, budite zahvalni..i učite iz iskustva.
Naš svet je daleko složeniji nego što bilo ko od nas može to da shvati. Čak i Ti!

Bruce Kasanoff

Prevod: Biljana Janković

Štampa

Pokrenite talase, prijavite se za događaj


Pokrenite talase, prijavite se za događaj
E-mail:*
Telefon za kontakt:*
Odaberite događaj*
Vaša poruka:
Copyright © 2016. Udruženje "Talasi" - "Waves" Association