Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site
         

Transurfing

Talasi

Udruženje "Talasi", Događaji

Pokreni talase ljubavi i smeha

 Najava

Udruženje Talasi organizuje inspirativno – zabavni događaj pod nazivom „Pokreni talase ljubavi i smeha“!

Bavićemo se neiscprnom temom muško – ženskih odnosa kroz prizmu onoga što ih najčvršće povezuje – ljubav

i onim što svakoj vezi omogućava da traje – smeh.

Gde nema smeha, nema ni ljubavi!

Očekujte malo mudrolija, puno ljubavi, mnogo smeha i pozitivne energije.

Prijavite se i dođite da zajedno pokrenemo talase ljubavi i smeha!

Čekamo vas 23.11.2017. u 19h, u biblioteci „Milutin Bojić“, Ilije Garašanina br. 5.

 Pokrenite talase! Prijavite se za događaj :)

Nastavi sa čitanjem

Štampa

Ljubav, razumevanje, samospoznaja, Jelena Milenković

Znakovi pored puta

crotalaria

Ja verujem u znakove pored puta.

I kad sam mislila da ne verujem, verovala sam.

I u onu Koeljovu Ličnu legendu verujem.

Da svaki dan ima tačno određen poredak koji dovodi do sutra, i svaki čovek koga upoznamo ima preciznu ulogu na našoj intimnoj sceni.

Možda zato što sam nebrojeno puta pokušala da pobegnem od sebe i budem svetu prihvatljivija. Zato što sam se stoput odricala sopstvenog hermetizma, pokušavala da se prilagodim, promenim ili naučim da se menjam. Zato što sam zatomljivala sitnice koje me ispunjavaju jer ih drugi, bliski nisu smatrali važnima. Zato što sam smatrala da je sreća onih koje voliš važnija od sopstvene sreće.
A nije tako.

Sreća je intimna stvar. Isto kao i tuga, ili bilo koja apstrakcija koju osećamo ili preživljavamo. Drugima se radujemo, sa sobom ostajemo sasvim sami uvek kada se lomimo ili sastavljamo. Samo i isključivo sa sobom.

Nastavi sa čitanjem

Štampa

Književna omladina Srbije, Udruženje "Talasi"

Ključ je u knjigama

naslovna1Kao zastupnik Udruženja „Talasi“ i kao neko ko voli knjige i ljude koji se bave knjigom u svakom smislu te reči, imala sam veliku čast da na poziv predsednika Književne omladine Srbije, g-đe Verice Sekirarski, budem specijalni član žirija književnog konkursa ,,Pegaz'' 2017. na 62. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

Naša dosadašnja vrlo uspešna i inspirativna saradnja nije ni malo slučajna iako su „slučajnosti“ doprinele tome. Nagrada se dodeljuje za književne prvence a moto našeg Udruženja je „Da bi ostali na svom kursu, ponekad moramo praviti talase“!

Nastavi sa čitanjem

Štampa

transurfing, Vadim Zeland, Biljana Јanković, Upravljanje sopstvenim životom, tehnika životne transformacije

(Ne)Zadovoljstvo svetom

globeZašto kod mnogih ljudi, kako idu godine, sve boje života gube sjaj i lakoću bezbrižnosti smenjuje uznemirujuća briga? Zato što se sa odrastanjem broj problema povećava?

Ne, već zato što čovek postaje sklon izražavanju negativnih odnosa.

Nezadovoljstvo je puno snažniji osećaj nego jednostavno zadovoljstvo zbog ugodnosti i spokoja. Ne shvatajući da je i onako bez obzira na sve srećan, čovek od sveta sve više zahteva. Zahtevi pitomca rastu, on postaje sve razmaženiji i nezahvalniji.
Svet, naravno, ne uspeva zadovoljiti brzorastuće potrebe i razmaženko već počinje iz sve snage izražavati pritužbe.

Nastavi sa čitanjem

Štampa

Ljubav, Brod Dobre Namere, roditeljstvo, Biljana Јanković, Intervju, Književna omladina Srbije

Priča o fatalnoj ljubavi na Brodu Dobre namere

Katarina„U životu se ništa ne dešava slučajno …“ piše na korici romana „Rekla si NIKAD?“ autorke Katarine Krstajić. Nas dve smo se već bile prijateljice na Facebooku kad smo se srele na jednom događaju na kom sam „slučajno“ pomenula da divno sarađujem sa „Književnom omladinom Srbije“ a Katarina mi odmah uzvratila da ona već ima rukopis koji čeka da ugleda svetlost dana. Sve ostalo je istorija…Od tog momenta do promocije Katarininog prvenca prošlo je samo nekoliko meseci. A danas smo zaplovili na Brodu Dobre namere.

 

BJ: Pričala si mi da si knjigu napisala u jednom dahu, prepuna energije i želje da priču o fatalnoj i negde sudbinski zapisanoj, ljubavi, staviš na papir.
KK: Tako je. Knjiga je nastala spontano i neplanski. „Izašla“ je u jednom dahu iz mene, u trenutku mog života koji bih mogla opisati kao veoma izazovan. Tek kasnije sam shvatila da mi je ona bila neki vid podrške „odozgo“. Kroz nju sam kreirala novi, drugačiji svet. U njemu su živeli ljudi koji su iz mene izvlačili najrazličitije emocije. Plakala sam i smejala se dok sam sa glavnom junakinjom delila njenu sudbinu. Sećam se da nisam mogla da se odvojim od tastature, i toliko sam se vezala za rukopis da mi je tih „simboličnih“ 9 meseci, koliko je knjiga stvarana, proletelo neverovatnom brzinom. To je valjda tako kada te inspiracija obgrli jako, a moja inspiracija je bila realna osoba, koja je nekada davno (kao na početku svake bajke) postojala u mom životu. Ipak, želela bih da napomenem da je u knjizi većina događaja plod moje mašte, a isto važi i za sporedne likove.

Nastavi sa čitanjem

Štampa

dobro, Škole, ogovaranje, Moć reči, Isidora Bjelica, kontrola, starac Pajsije

Reči kao energetske i duševne bombe

prijateljiceNeverovatno ali sva savremena istraživanja psihologa, terapeuta, duhovnih učitelja, lajf koučeva, iscelitelja potvrđuju sve ono što smo mogli da čitamo kod Svetih Otaca od starca Pajsija do Svetog Nektarija.

Reči su moćne, reči su energija, reči utiču na našu sudbinu, stvarnost, matriks, ali pre svega na to kako se osećamo.

E, ta lekcija se ne uči u školi.


Ne, nema je ni na jednom jedinom času. Kada je čuveni doktor Lazarev napisao pre nekoliko godina  tekst u kome je eksplicitno govorio o tome da rečima bukvalno ubijamo svoje bližnje i da ne shvatamo koliko je opasno ogovaranje, opankavanje i nepromišljena osuda bližnjih i daljnih, pa i samih sebe, mnogi su se setili da su baš to principi o kojima govore mnoge religije, ali u današnje vreme trošenja reči niko nas tome ne uči.


Reči se kotrljaju kao lavina uvreda, mržnje, osude…Da li je možda baš to gomilanje negativnosti, osuda, taštine, vređanja bilo presudno da se danas sve više i više govori o tome da bismo preživeli moramo svesno raditi na svom menjanju, na kontroli onoga što govorimo, na svesti kakve misli nam prolaze kroz glavu. To je ono što starac Pajsije zove misli zdesna i sleva!

Nastavi sa čitanjem

Štampa

Još članaka...

Pokrenite talase, prijavite se za događaj


Pokrenite talase, prijavite se za događaj
E-mail:*
Telefon za kontakt:*
Odaberite događaj*
Vaša poruka:
Copyright © 2016. Udruženje "Talasi" - "Waves" Association