Like Cooltura

Uz pokroviteljstvo Gradske opštine Savski venac, Udruženje „Građanska Alijansa“ je u saradnji sa partnerskim organizacijama Udruženjem “Talasi” i „Književnom omladinom Srbije“, 18.11.2017.godine u 18 h, u prostorijama Kancelarije za mlade GO Savski venac održala vrlo uspešan Kulturno edukativni program pod nazivom ,, Like COOLtura’’.
Kroz druženje dece i omladine sa piscima, mladim ljudima je pružena prilika da ostvare direktan kontakt sa autorima i na taj način ih podstaknu na samostalno pisanje kao način kreativnog izražavanja.

Osnovcima i srednjoškolcima Gradske opštine Savski venac prvo se obratila Verica Sekirarski, predsednik i glavni i odgovorni urednik Književne omladine Srbije, govoreći o tome zašto je važno profesionalno i lično usavršavanje. Zašto je važno raditi na kreativnom razvoju ličnosti i kako knjige, čitanje i pisanje mogu pomoći da se otvore novi vidici.

Moderator programa Biljana Janković iz Udruženja „Talasi“, je napravila odličnu interakciju između dece i pisaca koji su govorili o svojim počecima, nadanjima, prvim sastavima, i već objavljenim knjigama. U odličnoj atmosferi govorili su pisci Književne omladine Srbije, Duško Blagojević, Katarina Krstajić, Nemanja Jovanov i Srđan Tomić.

Deca su svojim pitanjima i komentarima pokazala da i pored sve manje ulaganja u kulturu i kulturne sadržaje, ima dece koji čitaju i znaju šta je dobra knjiga i da se u njima kriju neki mladi tvorci pisane reči.

Edukativi program Like COOLtura je uspeo da ovim kulturnim programom ponudi mladima pozitivne uzore koji će ih dodatno stimulisati za uključivanje u kulturni život zajednice, čime se povećava njihov aktivizam i interesovanje za književnost i kulturu uopšte.

[Modula id=’3′]