Recept za ljubav

U životu postoje samo dve stvari koje se deljenjem umnožavaju: ljubav i sreća. I kao što samo srećan sreću deli, tako samo onaj ko u sebi ljubav nosi, može ljubav i dati.

Ali, šta ako nema kome? Kako pronaći odgovarajućeg partnera i pravu ljubav?
Ne mogu vam dati krila da poletite i sa visine bacate amorove strelena koga želite, al vam mogu dati recept za ljubav koji vam može pomoći da je i zatvorenih očiju pronađete. Jer ljubav se pronalazi samo pogledom iznutra.

Dakle, uzmite tri jabuke, dve kruške, jednu bananu, šaku zelenila i malo đumbira. Sve to izblendirajte i popijte. Nazdravlje! Ovaj korak je neophodan da bi zdravi i puni energije dugo uživali u ljubavi!;)

Sledeći korak je malo zahtevniji: morate da dopustite sebi da budete ono što jeste, a drugima da budu to što jesu.

To znači da je potrebno da prihvatite sebe sa svim svojim nesavršenostima, a sa drugih uklonite projekciju svojih očekivanja. Srećan je onaj ko to učini u svim oblastima svog života, verujte mi!

Zatim, obavezno se trudite da izbijete sebi iz glave brige i strahove i sva ona grozna pitanja: da li ću ikada naći to što tražim, ma nema šanse da se to meni desi, možda mi nije suđeno, već sam u godinama, itd. Svet je jedno veliko ogledalo i u njemu vidite i dobijate baš to o čemu mislite.

Naviknite se da posmatrate, tražite i pronalazite u ljudima osobine koje vam se dopadaju, ne upoređujte sve sa vama i ne jurite drugima mane. To ne znači da treba da budete slepi kod očiju, već jednostavno svojom namerom usmeravajte svoj svet u željenom smeru.

Vodite aktivan način življenja u kome ne treba samo da se ljuljuškate, nego svesno veslajte u pravcu cilja.

Zapamtite, Bog vam je dao slobodu da delujete, pa mudro uživajte u svojoj slobodi!

Dok primenjujete recept za ljubav, nemojte preterano da mislite osvom ljubavnom cilju i ne budite opterećeni time, jer dovoljno je što ste na napred navedeni način „naručili“ ljubav Univerzumu, nemojte da ga pritiskate. Tako budite čika Marfija i stvarate prepreke. Svesno umanjite važnost i prepreke će se same ukloniti, a ako se ne sklone, zaobiđite ih.

I na kraju, poslednji sastojak recepta za ljubav:

Otvorite svoje srce, utišajte „ludu“ glavu i nek ljubav u talasima zapljusne sve oko vas!

Onda će se ljubav u duploj meri i vama vratiti, garantujem!

 

 

Biljana Janković, predsednik Udruženja Talasiwww.talasi.org

[envira-gallery id=”5770″]